ذخیره سازی ابری چطور به محیط زیست کمک می کند؟

ذخیره سازی ابری چطور به محیط زیست کمک می کند؟ به گزارش آنی تل، این روزها محیط زیست و حفظ آن تبدیل به یکی از دغدغه های اصلی مردم جهان شده است و شرکتهای بزرگ فناوری هم با مسئولیت های اجتماعی خود در تلاش هستند تا با تولید محصولاتی تکنولوژی محور تا آنجایی که می توانند قدمی برای محافظت از محیط زیست بردارند و یکی از طریق های حفظ محیط زیست برای کمپانی های بزرگ استفاده از حافظه ابری است.



به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، در گذشته برای ذخیره سازی اطلاعات، شرکت ها و سازمان ها از مکانی به نام «بایگانی» استفاده می کردند اما این روش بشدت زمان بر بود و فضای زیادی هم می خواست. بعدها با پیشرفت تکنولوژی، اتاق های بایگانی جای خویش را به سرورهای ذخیره ی اطلاعات دادند که آنها هم مشکلات زیادی داشتند تا این که تکنولوژی روند پیشرفت خویش را ادامه داد و برای ذخیره سازی اطلاعات، فناوری ای به نام «فضای ابری» به جهان ارائه شد. فضای ابری در واقع یک فضای ذخیره سازی آنلاین است که فضای فیزیکی اشغال نمی کند و سرعت و امنیت بهتری دارد. علاوه بر همه ی این مزایا، به محافظت از محیط زیست هم کمک می نماید.

سرویس های ذخیره سازی مبتنی بر فضای ابری به کاربران اجازه می دهند با هر دستگاه الکترونیکی و هر زمان که بخواهند از راه اینترنت به حجم زیادی از اطلاعات شخصی خود دسترسی داشته و پیدا کنند. در سالهای اخیر که سرویس و اپلیکیشن های ذخیره سازی مبتنی بر فضای ابری و کلاد از محبوبیت و استقبال بی نظیری از جانب کاربران گوشیهای هوشمند و کامپیوتر های شخصی برخوردار شده است، شرکتهای بزرگی همچون گوگل و مایکروسافت به توسعه و عرضه سرویسهای مختلفی که بر اساس فضای ابری و کلاد ذخیره سازی اطلاعات شخصی کاربران را برعهده دارند، پرداخته اند تا بدین وسیله بتوانند نظر و توجه خیل عظیمی از کاربران را به سمت و سوی خود جلب کنند.

"فضای ابری"، "فضای ذخیره ساز آنلاین"، "ذخیره ساز ابری"، "cloud"، "رایانش ابری" که این روزها در اطرافمان بسیار بکار می رود، به کاربران این امکان را می دهد تا تمامی اطلاعات و فایل های خویش را در آن آپلود کرده و در هر زمان و هر مکان از راه اینترنت به آنها دسترسی داشته باشند و اطلاعات خویش را دانلود کرده و مجدد استفاده نمایند.

از مزایای این سرویس میتوان به سهولت استفاده از آن، امنیت زیاد، ازبین نرفتن فایل ها، انتقال راحت فایل ها و قابلیت استفاده در هر مکان اشاره نمود و پیشبینی می شود که تا چند سال آینده کلیه هارددیسک ها و فلش مموری ها جای خویش را به فضای ابری بدهند البته این در صورتی است که پهنای باند اینترنت کشورهای مختلف گسترش یابد.

در اصل فضای ابری از مجموعه ای از کامپیوتر های به هم متصل، تشکیل شده است تا بعنوان یک سیستم واحد که اتصال به جای خاصی ندارند، عمل کنند. در این حالت هر کاربر تنها با اتصال به این سیستم و بدون نصب برنامه خاصی قادر خواهد بود تا از یک یا چند سرویس آنلاین مختلف استفاده نمایند.

فضای ذخیره سازی ابری چگونه به محیط زیست کمک می کند؟

در مقاله های زیادی از مزایای اقتصادی و خصوصیت های مهم فناوری ذخیره سازی ابری گفته شده است اما در اصل کمکی که فضای ابری به جامعه و حفظ محیط زیست می کند، به قدری مهم می باشد که نباید آنرا نادیده گرفت؛ مثلاً فضای ذخیره سازی ابری به کاهش مصرف انرژی و کاهش انتشار کربن کمک می نماید. در یک تحقیق نشان داده شد که ذخیره سازی ابری در شرکت ماکروسافت ۹۳درصد در میزان مصرف انرژی و ۹۸درصد در کاهش انتشار کربن کمک می نماید.

کاهش مصرف انرژی

زمانی که از سرورها برای ذخیره سازی اطلاعات شرکت یا سازمان خود استفاده می کنید به یک منبع انرژی ثابت و یک دستگاه خنک کننده نیاز دارید، که باید ۲۴ ساعت شبانه روز فعال باشند. به جز منبع انرژی و دستگاه خنک کننده باید این مورد را به یاد داشته باشید که عمر سرورهای شما یک روز تمام می شود و باید ضایعات آنرا که غیرقابل بازیافت است را هم از بین ببرید.

تحقیقات انجام شده توسط گوگل و لابراتوار ملی لارنس نشان داده است که استفاده از فضای ابری به جای سرورها، سطح انرژی مصرفی را تا ۸۷درصد می کاهد. این میزان از کاهش انرژی هزینه های مصرفی را هم بین ۶۰ تا ۸۵ درصد کم می کند که علاوه بر کمک به محیط زیست، از نظر اقتصادی هم برای کمپانی ها کمک کننده است.

کاهش پسماند

شرکت ها و دولت ها تلاش می کنند تا مردم را به استفاده از خدمات مجازی به جای خدمات فیزیکی تشویق کنند. از چنین کاری به اسم «مهاجرت به ابر» هم یاد می کنند. از مزایای مهاجرت به ابر و فضای ابری میتوان به مواردی مانند استفاده از سخت افزارها و ماشین آلات کاسته می شود و همین سبب ذخیره سازی انرژی و کاهش گازهای گلخانه ای می شود، شرکت ها سرمایه ی خویش را به جای هزینه کردن برای انرژی، حفظ و در راه های سودآورتری هزینه می کنند و با کاهش محصولات فیزیکی، تجهیزات و سخت افزارها، پسماندهای الکتریکی از این محصولات هم کاسته می شوند.

همچنین به جز کاهش این پسماندها، ذخیره سازی اطلاعات سازمانی بر روی فضاهای ابری مثل، Google Driv، دراپ باکس و ابرتو… سبب کاهش مصرف کاغذ و در نتیجه کاهش پسماندهای کاغذی هم می شود.

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر

طبق اطلاعات وبسایت اپراتور دوم تلفن همراه، برخی از مراکز داده های ابری به جای استفاده از انرژی های فسیلی و تجدیدناپذیر، از انرژی های باد، خورشیدی، زمین گرمایی و… استفاده می نمایند که تجدیدپذیر است. در دورانی که زمین رو به گرم شدن می رود و این روند هم برای انسان و هم برای محیط زیست خطرناک می باشد، جایگزینی سوخت های فسیلی با انرژی های تجدیدپذیر اهمیت زیادی دارد که مراکز داده های ابری به خوبی توانسته اند این کار را انجام دهند.

با توجه به مزیت های فضای ذخیره سازی ابری برای محیط زیست، احیانا وقت آن رسیده است تا خودتان هم استفاده از فضاهای ابری را برای ذخیره امن و راحت اطلاعاتتان تجربه کنید و بعنوان کاربر از کمپانی ها و سازمان ها بخواهید با تغییر روش ذخیره سازی اطلاعات خود از سرورها به فضاهای ابری، بعنوان عناصر اثرگذار بر محیط زیست، به حفظ آن کمک کنند.




1401/08/19
11:06:17
5.0 / 5
550
تگهای خبر: آپلود , آنلاین , اپراتور , اپل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات