افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت

افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت به گزارش آنی تل رونمایی از طرح ملّی توسعه فیبرنوری منازل و کسب و کارها با آغاز به کار ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت، شروع شد.


به گزارش آنی تل به نقل از ایسنا، اجرای یکی از بزرگترین پروژه های ملی در حوزه ارتباطات، امروز و با رونمایی از طرح ملّی توسعه فیبرنوری منازل و کسب و کارها و افتتاح ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری پرسرعت، شروع شد و به قول عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- این پروژه که هم به لحاظ اهمیت و وسعت اجرا و هم زمان اجرا و میزان سرمایه گذاری، جزو پروژه های ملّی به شمار می آید، طعم آن به تدریج کام ملت قدرشناس ایران را شیرین خواهد نمود و دولت سیزدهم مصمم است کار ۱۰ ساله را در طول سه چهار سال انجام دهد.
زارع پور پیش از این، با اشاره به اینکه فیبر نوری باید به ۲۰ میلیون خانه و محل کسب و کار برسد و شبکه پایدار، پرسرعت و ایمن را تأمین کند، اظهار داشته بود: برای این کار بزرگ، غیر از بخش های مختلف دولتی و غیردولتی همچون وزارت خانه های ارتباطات و نیرو و شهرداری ها و استانداری ها، همه اعضای خانواده بزرگ ارتباطات کشور هم از شرکت مخابرات ایران گرفته تا فراهمکنندگان ارتباطات ثابت (FCPها) و اپراتورهای تلفن همراه، پای کار آمده اند. با اجرای تدریجی این پروژه، مردم سرعت های چند ۱۰ و بلکه صدمگابیت برثانیه را تجربه خواهند کرد و طعم شیرین استفاده از انواع خدمات را بر بستر این شبکه پرسرعت خواهند چشید.
سرعت اینترنت ثابت در ایران واقعا نامناسب است
صادق عباسی شاهکوه امروز در آیین افتتاح پروژه ملی توسعه شبکه فیبر نوری، با اشاره به اینکه امروز توسعه دسترسی مبتنی بر فیبر، شامل خطوط FTTH و VDSL از آغاز سال ۱۴۰۰ افتتاح می شود، اظهار داشت: امروز آغاز طرح کار ویژه ای است که دولت سیزدهم برای توسعه زیرساخت ثابت در نظر گرفته است، این کار از قبل شروع شده و سال هاست که توسعه فیبر کلید خورده اما سرعت آن، به میزان لازم نبوده است، در این دولت، تصمیم گرفته شد که با حمایت ها و مسیرهایی که باز می شود، به این روند سرعت دهیم.
وی با اشاره به اینکه اتکا به توسعه شبکه موبایل کافی نیست، اظهار نمود: در این دو سال و با شیوع ویروس کرونا، احتیاج به سرعت های بالاتر بر همگان آشکار شد. در سالهای اخیر ما در حوزه موبایل توسعه خوبی داشتیم، اما در حوزه ثابت عقب ماندگی داریم. همانطور که در وبسایت اسپیدتست هم نشان داده شده، باآنکه سرعت دانلود و آپلود حوزه موبایل، به میانگین جهانی نزدیک است، اما سرعت اینترنت ثابت در ایران واقعا نامناسب است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در دنیا در سالهای اخیر توسعه بیشتر در حوزه فیبر نوری و وایرلس بوده و اینترنت مبتنی بر سیم مسی کاهش پیدا کرده و شبکه مسی در خیلی از کشورها درحال جمع آوری است. حتی توسعه وایرلس هم در این کشورها بیشتر مبتنی بر فیبر نوری بوده است. مزایای توسعه شبکه مبتنی بر فیبر نوری، کاهش مصرف انرژی، رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش شکاف دیجیتال، اشتغال زایی و توسعه 5G است.
عباسی شاهکوه با اشاره به اینکه اگر فیبر نوری به منازل برود دیگر مشکل سرعت اینترنت نخواهیم داشت، اضافه کرد: کیفیت سرویسهای اینترنتی بستگی به تقاضای مشترکان دارد، اما حتما نیاز داریم که شبکه فیبر نوری را توسعه دهیم، چونکه این شبکه هم منجر به توسعه ارتباطات ثابت می شود و هم کیفیت شبکه ارتباطی سیار را ارتقا می دهد. همینطور توسعه 5G وابستگی زیادی به راه اندازی شبکه فیبر نوری دارد و کیفیت ارتباطات ۴G هم با فیبر نوری بیشتر می شود. برنامه ریزی وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه فیبر نوری برنامه ای جهشی است و به واسطه اجرای این طرح سرویسهای پهن باند قدیمی از رده خارج می شود.
وی افزود: در مصوبه شورایعالی فضای مجازی به پوشش ۸۰ دسترسی خانواده های ایران به شبکه پهن باند ثابت با سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه اشاره شده است و از همین رو کار بسیار بزرگی را تا سال ۱۴۰۴ در پیش داریم. اگر اپراتورها فعالیت و برنامه جدی در این حوزه داشته باشند این هدف محقق می شود. اجرای پروژه عرضه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری وابسته به سرمایه گذاری بخش خصوصی است و سازمان تنظیم مقررات مصوبات لازم را در این عرصه ابلاغ کرده است. طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات بالای ۵۰ درصد سرویسهای فیبر نوری باید سرعت بالای ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را عرضه نماید. برای برنامه ریزی در این پروژه باید به اقتصادی بودن برنامه و خدمات رسانی به همه مردم توجه گردد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: در برنامه سه ساله ای که برای توسعه فیبر نوری در کشور تدوین شده، نقشه راه ترسیم شده است. به این صورت که در سال ۱۴۰۰ مصوبات لازم را به تصویب رساندیم که بخشی از آنها تصویب شده و قسمتی دیگر هم تا آخر سال تصویب خواهد شد. امروز ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری را افتتاح کردیم، در سال ۱۴۰۱ کار در کلان شهرها ادامه پیدا خواهد نمود و ۵ میلیون پورت فیبر نوری واگذار می شود. در سال ۱۴۰۲ حدود ۷ میلیون پورت و در سال ۱۴۰۳ حدود ۸ میلیون پورت راه اندازی می شود که در نهایت در سال ۱۴۰۳ به هدف مورد نظر برسیم.
عباسی شاهکوه ضمن اشاره به افتتاح سایت پایش طرح توسعه فیبر نوری به آدرس iranfttx.ir، اظهار داشت: تا امروز یک میلیون و ۳۴۷ هزار پورت منصوبه فیبر نوری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۶۰ هزار پورت VDSL است. کاربران می توانند به صورت لحظه ای، تعداد پورت های فیبر نوری را به تفکیک هر استان در این سایت مشاهده کنند. در این پروژه تولید تجهیزات مورد نیاز را با کمک سندیکای صنعت مخابرات در دستور کار قرار دادیم و راه اندازی این پروژه ها توسط اپراتورهای بخش خصوصی انجام می شود و وزارت ارتباطات بر فعالیت آنها نظارت حاکمیتی دارد.



1400/11/25
22:44:22
5.0 / 5
575
تگهای خبر: آپلود , اپراتور , ارتباطات , اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات