۱۱ مرحله ساخت سوله

۱۱ مرحله ساخت سوله ساخت سوله را می توان مانند ساخت هر سازه دیگری، به دو مرحله جامع امور اداری و اجرایی تقسیم کرد. بخشی از این امور، مربوط به اخذ مجوزهای مربوطه و بخش دیگر، شامل انجام پروژه اصلی است. در ادامه، تمام فرایند ساخت را به ۱۱ مرحله تقسیم کرده و نکات مهم آن‌ ها را به‌ تفصیل توضیح خواهیم داد.


به نقل از آرمان سوله؛ شناخت نحوه ساخت سوله و مراحل آن از مهمترین نکاتی است که قبل از شروع پروژه ساخت سوله باید بدانیم. در این مقاله تمامی نکات مهم ساخت سوله و مراحل آن را شرح می‌دهیم.

افزایش تقاضا برای ساخت سوله، نشان از کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف دارد. کشاورزی، دامداری، صنعتی، انبار و …. از جمله صنایعی هستند که بیشترین مصرف سوله در سال های اخیر را به خود اختصاص داده اند. از این ‌رو، سوله‌ سازی نیز به کسب‌ و کاری پررونق و پردرآمد تبدیل شده و شرکت‌ های زیادی در این حوزه مشغول به فعالیت شده اند. از آنجایی که ساخت سوله، فرایندی به‌ مراتب پیچیده است، انتخاب شرکت سوله سازی مناسب، اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند.

برای اینکه از اهمیت و حساسیت فرایند ساخت سوله آگاه شوید، لازم است در جریان مراحل ساخت سوله، جزئیات و نکات مهم آن قرار گیرید تا بر این اساس، نوع کاربری موردنظر خود را ارزیابی کرده و پروژه خود را آغاز کنید.

مراحل ساخت سوله

ساخت سوله را می توان مانند ساخت هر سازه دیگری، به دو مرحله جامع امور اداری و اجرایی تقسیم کرد. بخشی از این امور، مربوط به اخذ مجوزهای مربوطه و بخش دیگر، شامل انجام پروژه اصلی است. در ادامه، تمام فرایند ساخت را به ۱۱ مرحله تقسیم کرده و نکات مهم آن‌ ها را  به‌ تفصیل توضیح خواهیم داد.

انتخاب شرکت سوله ‌ساز و انجام مشاوره

توجه داشته باشید که ساخت سوله در چندین فاز طراحی، ساخت قطعات و اجرای سوله انجام می‌ شود. همکاری با شرکت‌های مختلف برای انجام هر مرحله، شما را با چالش ‌هایی رو به‌ رو خواهد کرد. ناهماهنگی بین گروه ‌ها و تداخل مراحل، زمان ‌بندی نامناسب و عدم تحویل به ‌موقع پروژه، از عواملی است که کیفیت نهایی پروژه را، نامطلوب خواهد کرد. در حالی که اگر ساخت سوله خود را به شرکتی بسپارید که قادر به انجام تمامی مراحل باشد، مطمئنا نتیجه بهتری خواهید گرفت.

گروه صنعتی آرمان سوله با بهره‌گیری از حضور متخصصین مجرب در زمینه طراحی و اجرای سوله با تجربه‌ای ۵۰ ساله و اجرای صدها پروژه بزرگ و کوچک، تمامی مراحل ساخت سوله از صفر تاصد را بدون هیچگونه واسطه ‌ای انجام خواهد داد تا خیال شما بابت کیفیت و زمان مورد نیاز راحت باشد. حتی در زمینه ساخت قطعات اسکلت سوله نیز، آرمان سوله از کارخانه ‌ای مجهز برخوردار است که در آن، تمامی قطعات با نظارت کامل ساخته می ‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره فنی و تخصصی رایگان، می‌توانید با کارشناسان آرمان سوله تماس حاصل فرمایید.

دریافت مجوز

پس از آن که بر اساس کاربری مد نظر، زمین مناسب سوله را خریداری کردید، باید از سازمان یا وزارتخانه مربوط به حوزه کاری خود، مجوز ساخت را دریافت کنید. در نظر داشته باشید که زمین انتخاب شده از سوی شما، باید توسط شرکت سوله سازی نیز، مورد تایید قرار گیرد.

طراحی و محاسبات سوله

بعد از اینکه مجوزهای لازم دریافت و روند اداری پروژه سپری شد، عملا فاز اجرایی ساخت سوله آغاز می ‌شود. در این مرحله، شما باید جلسه ای با شرکت سوله ‌ساز داشته و در آن بریف پروژه خود را ارائه دهید. بریف، در واقع  سندی مختصر و مفید، از ویژگی‌ ها، نیاز ها و اهداف مد نظر شما از پروژه است. هدف از تهیه بریف، توافق و شرح تمام آن چیزی است که از گروه سازنده انتظار می رود. در نتیجه، این طرح باید باعث اتفاق نظر میان طرفین شده تا گروه طراحی بر اساس آن، طرح منحصر به فردی را تحویل دهد.

طراحی سوله،  یکی از اساسی‌ترین گام ها در اجرای نهایی پروژه محسوب می شود که خود، شامل مراحل متعدی است. برای آگاهی از فرایند طراحی سوله، می توانید به مقاله صفر تا صد طراحی سوله مراجعه کنید.

بررسی زمین و تهیه نقشه فونداسیون

پس از آن که وزن سازه مشخص شد، گروه سازنده باید از زمین محل احداث پروژه بازدید کرده، آزمایش ‌های جنس و تراکم خاک را انجام داده و با توجه به ابعاد و مشخصات، نقشه‌ های فونداسیون را تهیه کند. جنس و تراکم خاک، به دلیل حصول اطمینان از ظرفیت تحمل زمین در برابر وزن سازه، سنجیده می شوند. در غیر این صورت، باید مقاوم‌ سازی انجام شود.

عملیات خاکی و تسطیح

در تمامی پروژه ‌های ساخت ‌و ساز، پیش از اجرای فونداسیون، باید زمین را آماده کرد. آماده‌ سازی زمین، برای رسیدن به تراز مطلوب بارگذاری و اجرای فونداسیون، ضروری است. بنابراین، در صورتی که زمین محل احداث دارای پستی، بلندی یا شیب باشد، باید خاک ‌برداری و خاک ریزی انجام شود و ب

ا متراکم‌کردن لایه ‌ای سطح خاک، تراکم و تراز مورد نیاز برای اجرای فونداسیون را فراهم کرد. به این فرایند، عملیات خاکی و تسطیح گفته می‌ شود.

 

اجرای فونداسیون سوله

پس از تسطیح و آماده ‌شدن زمین، فونداسیون سوله اجرا می ‌شود. این مرحله، به ‌عنوان سنگ ‌بنای ساخت سوله، از حساسیت و اهمیت بسیاری برخوردار است و حتما باید مطابق نقشه و توسط گروهی کارآزموده انجام شود. پس از انجام عملیات خاکی و تسطیح، بتن مگر با ضخامتی حدود ۱۵ سانتی‌ متر ریخته می شود. سپس، قالب‌ های فونداسیون اجرا شده و بولت‌گذاری صورت می گیرد. در نهایت نیز، محدوده مورد نظر، با بتن پوشیده خواهد شد.

نصب اسکلت فلزی

پس از ساخت قطعات، که در محیط کارخانه صورت می گیرد، این قطعات انتقال یافته و در محل نصب، تخلیه می شوند. در مرحله نصب، ابتدا ستون ‌ها و سپس سایر قطعات سازه نصب و به یکدیگر متصل خواهند شد. این کار، باید با نهایت دقت و مهارت انجام شود؛ زیرا اجرای صحیح آن، نقشی اساسی در پایداری و استحکام سازه ایفا می‌کند.

پوشش سقف سوله

انتخاب پوشش مناسب برای سقف سوله با توجه به کاربری، منطقه محل احداث، صرفه‌ جویی در انرژی، استفاده از مصالح دوست ‌دار محیط ‌زیست و در نهایت بودجه، مسئله مهمی است. سپس، پوشش سقف اجرا شده و پروژه به مراحل پایانی خود نزدیک می ‌شود.

دیوارچینی سوله

سوله‌ ها، معمولا به فضایی یکپارچه معروف هستند؛ در نتیجه دیوار داخلی کمتر استفاده شده و صرفا نقش جداکننده دارد. از طرفی، دیوار های پیرامون، با اینکه اغلب باربر محسوب نمی ‌شوند، از اهمیت ویژه ای برخوردار اند. مصالح دیوارچینی سوله در طول سال‌ ها تغییرات زیادی یافته و از دیوار های فلزی و سیمانی، به دیوار با آجر های سفالی، بلوک هبلکس، ساندویچ‌ پنل و درای ‌وال رسیده است. شما باید با توجه به نیاز پروژه و بودجه خود، متریال دیوارچینی و عایق متناسب با آن را نیز انتخاب کنید.

کف سازی سوله

در ساخت سوله، کف سازی سوله طی دو مرحله کف ‌سازی زیرین و نصب کفپوش انجام می‌ شود. کف‌ سازی زیرین به‌ صورت بتن‌ ریزی انجام شده و کفپوش می ‌تواند از جنس بتن سخت، بتن صیقلی، لاستیک، اپوکسی، وینیل یا پلی ‌اورتان باشد. توجه داشته باشید که کفپوش مدنظر، باید با توجه به کاربری سوله انتخاب شود.

نصب درب و پنجره و تاسیسات

پس از آن که کار اسکلت و ابنیه سوله به پایان رسید، در ها و پنجره‌ ها مطابق نقشه نصب شده و سپس تجهیزات لازم مانند جرثقیل سقفی یا تاسیسات برقی، سرمایشی، گرمایشی، تهویه، امنیتی و نظارتی اجرا می‌ شوند. تاسیسات برقی، معمولا با دریافت انشعاب برق، نصب تابلو های اصلی، فرعی و داخلی، کابل‌ کشی و نصب ژنراتور (در صورت نیاز به برق مداوم برای تامین برق در مواقع قطعی و نویزگیری) تکمیل خواهد شد. سیستم اعلام و اطفای حریق، دوربین‌ های مداربسته و سیستم تردد جهت کنترل ورود و خروج، از دیگر تاسیسات موردنیاز برای ساخت سوله است.

معمولا در این مرحله، عملیات ساخت سوله به پایان رسیده و قابل ‌ارائه به مشتری است؛ اما آرمان سوله برای اطمینان از کیفیت اجرای کار، پیش از ارزیابی گروه ‌های نظارتی، گروه کنترل خود را به محل مورد نظر اعزام می کند تا از اجرای ایمن و با کیفیت سوله اطمینان حاصل کرده و پس از تایید گروه ‌های بالادستی، آن را به کارفرما تحویل دهد.

 

کلام آخر

در این مقاله، مسیر صحیح و اصولی ساخت سوله را، از ابتدایی ترین فرایند ها تا نقطه پایانی کار، با جزئیات شرح دادیم. توجه داشته باشید که راه اندازی یک سوله برای کسب و کار های متفاوت، در صورتی کارآمد و مقرون به صرفه خواهد بود که استاندارد و اصولی ساخته شود. بنابراین، بهتر است پیش از انجام هرکاری، ابتدا با مشاورین مجرب در این زمینه مشاوره تخصصی داشته باشید تا از کارآمد بودن نتیجه نهایی، اطمینان حاصل فرمایید.

1403/02/03
21:36:27
5.0 / 5
410
تگهای خبر: رپورتاژ , استاندارد , اطلاعات , امنیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات