وزارت ارتباطات اعلام كرد:

دولت آینده كاربردهای ۵G را توسعه دهد

دولت آینده كاربردهای ۵G را توسعه دهد آنی تل: همزمان با یک سالگی ورود فناوری 5G به کشور، وزارت ارتباطات در گزارشی با بیان خاصیت های این فناوری از دولت آینده خواست تا با توسعه کاربردهای 5G، به جذابیت سرمایه گذاری در این عرصه کمک نماید.


به گزارش آنی تل به نقل از وزارت ارتباطات، دو سال پیش بود که وزیر ارتباطات با بیان خبر برگزاری «جلسات خوب» درباره زیرساخت های ۵G، وعده راه اندازی نسل پنجم اینترنت تلفن همراه را با وجود تحریم های آمریکا داد. در آن زمان محمد جواد آذری جهرمی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «جلسات خوبی درباره زیرساخت های ۵G داشتیم. جهش بزرگی برای کشور خواهد بود. بااینکه تحریم های آمریکا سرعت ما را کم می کند اما همان گونه که در یک سال قبل به طور متوسط هر روز به ۲۰ روستا دسترسی دادیم و ۸۰ درصد تکالیف شبکه ملی محقق شد، ۵G را هم راه می اندازیم.» این خبر خوب در سال ۱۳۹۹ با راه اندازی مراکز ۵G در شیراز، کیش، مشهد و تهران بصورت پایلوت تحقق یافت. ۵G چیست و چه کاربردی دارد؟ برای ما در ایران که با مشکل دانلود و سرعت اینترنت مواجه هستیم، ۵G را می شود اینطور تعریف کرد: گمان کنید یک فیلم سینمایی را در کمتر از چند ثانیه با این فناوری می توانید دانلود کنید.
سرعت اینترنت نسل پنجم تا حدی زیاد است که حتی نیازی به فیبرهای نوری گرانقیمت نیز نخواهید داشت. سازمان بین المللی ارتباطات (ITU) هم اکنون پیش بینی تجربه سرعت ۱۰۰ مگ تا یک گیگابیت را برای کاربران ارایه داده و حداکثر سرعت قابل دستیابی را نیز ۲۰ گیگابیت اعلام نموده که بطور قطع جای پیشرفت دارد. اما همین اعداد هم بمراتب بالاتر از سرعت هایی است که حالا از آنها استفاده می نماییم.

افزایش چشم گیر در ظرفیت پهنای باند تعدادی از کمپانی ها معتقدند ظرفیت نسل آینده چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر ظرفیت فعلی بوده و اشیا متصل به اینترنت بیشترین استفاده را از این ظرفیت خواهند برد. شاید ملموس ترین مثالی که می توان برای چگونگی تغییر زندگی در آینده با حضور ۵G زد، بخش حمل و نقل باشد. جایی که دیگر حتی لازم نیست اتومبیل خودرا برانیم. تشخیص برخورد، مسیریابی لحظه ای، مدیریت ترافیک ازراه دور و سیستم های ترمز خودکار تنها قسمتی از قابلیت هایی هستند که می توان با حضور فناوری ۵G متصور شد. عدم قطعی شبکه در ۵G یکی از برجسته ترین خاصیت هایی که برای فناوری ۵G پیش بینی می شود، پایداری و ثبات آنست. دقت و سرعتی که حتی می توان از آن در عمل های جراحی حساس استفاده نمود. جراحی ازراه دور به سبب حساسیت آن نیاز به یک شبکه مطمئن و پایدار دارد که نسل پنجم تلفن همراه این امکان را در اختیار پزشکان قرار می دهد که ازراه دور و در وضعیت بحرانی بتوانند به بیماران کمک کنند و تحول مهمی را در زمینه درمان بوجود آورد. اینترنت اشیا در بستر ۵G در آینده نزدیک بیشتر اشیا بر بستر اینترنت به هم متصل می شوند و اتصال این حجم گسترده از لوازم هوشمند به یکدیگر به ظرفیت مخابراتی و پهنای باند چشمگیری نیاز دارد و همین مسئله اهمیت ۵G را نشان میدهد. بدین سبب در آینده ای نزدیک با بهره گیری از فناوری ۵G و گوشی هوشمند خود می توانید از کیلومترها دورتر، لوازم خانگی خودرا کنترل کرده و بعنوان مثال آنها را خاموش یا روشن کنید. توسعه فناوری ۵G نیاز به سرمایه گذاری سنگینی دارد و کشورهای مختلف نیز برنامه هایی برای توسعه کاربردهای آن و ایجاد بازار انجام داده اند. ما در ایران در زمینه ۵G در ابتدای مسیری هستیم که در دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۹ شروع شد. بدین جهت دولت آینده باید به سرعت با توسعه کاربردهای این فناوری و ایجاد بازار مناسب، به جذابیت سرمایه گذاری در این عرصه کمک نماید. فرهنگ سازی و تدوین مقررات موارد دیگری هستند که باید در کنار توسعه فناوری و بازار به آنها پرداخته شود تا با رشد همزمان این بخش ها، ۵G و مزیت های آن به سرعت عملیاتی شود تا مردم همزمان با دیگر کشورها از فواید این فناوری به روز دنیا بهره مند شوند.


منبع:

1400/05/03
12:36:05
5.0 / 5
717
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , تلفن , توئیتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
anitel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آنی تل محفوظ است (1395-1403)

آنی تل


فناوری اطلاعات و ارتباطات