با اجرای یك پروژه تحقیقاتی؛
امكان پایش ماهواره ای پسماندهای شناور در دریاها برقرار شد
آنی تل: یك كنسرسیوم اروپایی با اجرای پروژه پایش ماهواره ای پسماندهای دریای مدیترانه با ابزارهای سنجش از دور، نگاهی نوآورانه را برای ردیابی زباله های آب های ساحلی در سراسر جهان ارائه داد.
به گزارش آنی تل به نقل از سازمان فضایی ایران، تا همین اواخر، مشاهدات ماهواره ای دریاها به سبب توان تفکیک پایین تصاویر و زمان طولانی برای بازبینی آنها که اغلب ماه ها یا سال ها به طول می انجامید، تا حدودی محدود بوده است؛ اما امروز داده های ماهواره ای کوپرنیکوس (Copernicus) و توسعه فناوری های چندطیفی، مزیت های قابل توجهی در پایش پسماندهای شناور در دریاها، به دست آورده است. پسماندهای شناور معضلی فراگیر و جهانی است که بطور فزآینده ای در حال رشد است. بااینکه استفاده از ابزار سنجش از دور برای پایش این پسماندها، امید بخش است، اما باتوجه به خاصیت ها و ابعاد مختلف این پسماندها، بازتابش طبیعی سطح دریا، پوشش ابر در محیط دریایی و چرخه جریانات دریایی که پسماندها را متراکم و یا پراکنده می کنند، همچنان با خیلی از مشکلات مواجه می باشد. عکسبرداری هوایی و بررسی این پسماندها بوسیله کشتی بسیار پرهزینه است، بدین سبب معمولا حداکثر یک دفعه در سال انجام می گیرد. پروژه پایش ماهواره ای پسماندهای دریای مدیترانه، نگاهی نوآورانه را برای ردیابی زباله های آب های ساحلی در سراسر جهان عرضه کرده است. این پایش ها توسط کنسرسیوم اروپایی به رهبری شرکت ARGANS Ltd (در بریتانیا) و همکاری CNR ISMAR (انستیتو علوم دریایی)، دانشگاه Cadiz و دانشگاه Aegean، که تجربه و تخصص قابل توجهی در زمینه مطالعات دریایی و سنجش از دور دارند، انجام شده است.
کنسرسیوم از یک پردازشگر ماهواره ای سنتینل-۲، بهره برده تا بتواند به صورت خودکار، پسماندهای شناور دریایی به مساحت ۱۰ هزار کیلومتر مربع از آب های آزاد را تشخیص دهد. این پردازشگر به شکلی طراحی شده که بتواند محل استقرار (تجمع طولانی مدت پسماندهای دریایی) پسماندها به طول ده ها متر تا بیش از یک کیلومتر، در سطح دریاهای آزاد را ردیابی کند و تابحال توانایی خودرا در پایش پسماندهای دریایی به مساحت ۵۰ متر مربع به اثبات رسانده است.
آزمایش میدانی پردازشگر در پایش پسماندهای پلاستیکی به ابعاد مختلف (۱۰۰-۲۵ مترمربع) و ترکیبات مختلف، با موفقیت تأیید شده است. با سرمایه گذاری بیشتر می توان ابزارهای کارآمدی را برای مدیریت پسماندهای دریایی و پاکسازی آنها توسعه داد، در همین حال باید از پراکسی ها برای شبیه سازی میکرو پلاستیک شناور، استفاده نمود.
منبع: آنی تل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان آنی تل در مورد این مطلب